Αναζήτηση
 
Follow Your Tree

Το Follow Your Tree, Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης και Δημιουργικής Έκφρασης, δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2013. Παρέχει προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης και υπηρεσίες ψυχικής υγείας με βάση:
 
Τις αρχές και τη μεθοδολογία της Θεραπείας  Gestalt. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Κώστας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός.
https://gestalt-followyourtree.gr/datafiles/%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%91(16).jpg
 
Τις αρχές και τη μεθοδολογία του κλασικού Ψυχοδράματος του Moreno και τη φιλοσοφία του Aware Parenting. Συντονίζει η Βένια Δεληκατερίνη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοδραματίστρια και Aware Parenting Instructor.
 
Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι την πρόκληση της γονεϊκότητας τόσο από προσωπική πείρα όσο και από τη συστηματική συνεργασία μας με γονείς,  μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η υποστήριξη των γονέων στο πολύτιμο και δύσκολο  έργο της ανατροφής των παιδιών. Αυτό γίνεται με διάφορα μέσα όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια (Σχολή Γονέων), ατομική συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία,  δημιουργικές δραστηριότητες, κ.ά.
 
Όραμά μας είναι να υπηρετήσουμε την ανάπτυξη και εκπαίδευση των ατόμων με βάση τις θεμελιώδης αρχές της ανθρωπιστικής παράδοσης συμμετέχοντας στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
https://www.followyourtree.gr/datafiles/DSC00079.JPG 
Έχοντας την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι πολλά περισσότερα πέρα από ηγέτες και ακόλουθοι (“leaders” και “followers”), ότι η μάθηση χρειάζεται να είναι μία διαδικασία ενεργητική και ότι η ανάπτυξη κάθε ατόμου είναι μία μοναδική και αργή διαδικασία ολοκλήρωσης όπως και η ανάπτυξη ενός δέντρου, δώσαμε στον Χώρο μας το όνομα“Follow Your Tree” ως μία πρόταση-πρόσκληση  σε έναν τρόπο ύπαρξης που είναι συνεπής προς τη μοναδική μας φύση.
 
https://www.followyourtree.gr/datafiles/DSC07547(7).jpgΗ παρούσα ιστοσελίδα - www.followyourtree.gr - παρέχει πληροφoρίες που αφορούν στα προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας με βάση το Ψυχόδραμα και την Φιλοσοφία του Aware Parenting.   
 
Παρεχόμενες Υπηρεσίες:
 
Προσωπική Ανάπτυξη και Αυτογνωσία με τη μέθοδο του κλασικού Ψυχοδράματος του Moreno μέσα από ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, ομαδική ψυχοθεραπεία - ψυχόδραμα και εργαστήρια γνωριμίας με το ψυχόδραμα.
 
Συμβουλευτική Γονέων Aware Parenting μέσα από ατομικές συνεδρίες, συνεδρίες ζεύγους γονιών και βιωματικά σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα επεξεργασίας και επίλυσης των συγκρούσεων, τα κλάματα και τις εκρήξεις οργής των παιδιών, το δημοκρατικό μοντέλο διαχείρισης της σύγκρουσης, την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και την ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ παιδιού και ενήλικα.
 
  
Βένια Δεληκατερίνη                                                                     
https://www.followyourtree.gr/datafiles/DSC07418.JPGΚωνσταντίνος Κώστας