Αναζήτηση
 
Τι είναι το Aware Parenting

Η Φιλοσοφία του Aware Parenting 

Το να είναι κανείς γονιός είναι πιθανώς ένα από τα πιο δύσκολα έργα που έχει να επιτελέσει ένας άνθρωπος στην ενήλικη ζωή του. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι άνθρωποι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, και όσοι τελικά γίνονται γονείς δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα του νέου τους ρόλου. Σήμερα σε πολλές περιπτώσεις και οι δύο γονείς έχουν ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών τους, και κατά συνέπεια η στήριξη του γονιού είναι πλέον μία αναγκαιότητα τόσο για τη μητέρα όσο και για τον πατέρα.

Η συμβουλευτική γονέων μέσω Aware Parenting βασίζεται στην φιλοσοφία γονεϊκότητας και ανατροφής των παιδιών που αναπτύχθηκε από την Dr. Aletha Solter, Ελβετο-Αμερικανίδα αναπτυξιακή ψυχολόγο, η οποία ειδικεύεται στον δεσμό γονιού-παιδιού (attachment), στο τραύμα και στην χωρίς τιμωρία και ανταμοιβή πειθαρχία.  Εν συντομία η φιλοσοφία του Aware Parenting αφορά στις εξής αρχές:
Το να είναι κανείς γονιός είναι μία συνεχής πρόκληση. Είναι μία πορεία ανάπτυξης καθώς οι γονείς μεγαλώνουν και ωριμάζουν μαζί με τα παιδιά τους. Αν ένας γονιός πάρει τη στήριξη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις του ρόλου του, θα γίνει πιο ικανός στο να βοηθήσει το παιδί του να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του.
 
Βένια Δεληκατερίνη
Ιούνιος 2014