Αναζήτηση
 
Βένια Δεληκατερίνη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοδραματίστρια, Level 2 Aware Parenting Instructor και Regional Coordinator για την Ελλάδα, συνδημιουργός του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης και Δημιουργικής Έκφρασης Follow Your Tree, μέλος του Ψυχοδραματικού Κέντρου Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο La-Verne (BA English Literature). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο Θεατρικό Παιχνίδι στην ΠΛΕΥΣΙΣ και ειδικεύτηκα στο Εκπαιδευτικό Δράμα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Trinity College University of Dublin (PgD Drama in Education). Παράλληλα, έγινα η πρώτη Aware Parenting Instructor στην Ελλάδα πιστοποιημένη από το Aware Parenting Institute της DrAletha Solter (www.awareparenting.com). Στην πορεία των χρόνων πιστοποιήθηκα ως Regional Coordinator και εκπαιδεύτρια από τον ίδιο οργανισμό και είμαι υπεύθυνη για την εκπαίδευση και την τελική πιστοποίηση των Level 1 Aware Parenting Instructors στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, έχω εκπαιδευτεί στο Playback Theatre στην Ψυχοκίνηση και έχω υπάρξει ενεργό μέλος της ομάδας Playback Theatre ΑνωΝήμα επί σειρά ετών. Τέλος, εκπαιδεύτηκα στο κλασικό ψυχόδραμα του Moreno με βασική εκπαιδεύτρια την Δανάη Χορομίδου (Ψυχοκίνηση) και συνεκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Λέτσιο (ΨΥΚΑΠ).

Έχω εργαστεί ως Καθηγήτρια Αγγλικών και Εμψυχώτρια Θεατρικής Έκφρασης σε ομάδες ενηλίκων, παιδιών και εφήβων, καθώς και σε ομάδες ατόμων με αναπηρίες. Μετά την ίδρυση του Follow Your Tree, εργάζομαι ιδιωτικά παρέχοντας συνεδρίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας, θεραπείας ζεύγους, συμβουλευτικής γονέων, και συνεδρίες attachment play. Επίσης, συντονίζω βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης και ομάδες ψυχοθεραπείας - ψυχοδράματος. Τέλος, παρέχω εργαστήρια και mentoring Aware Parenting για όσους επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Level 1 Aware Parenting Instructors στην Ελλάδα.

Ζω μόνιμα στην Αθήνα με τον σύζυγό μου και τους δύο γιούς μας.