Αναζήτηση
 
Η Παγίδα των Ρόλων

Η Παγίδα των Ρόλων

Απελευθερώνοντας τα Παιδιά από την Παγίδα των Ρόλων - Ανακαλύπτοντας τη Θετική Πλευρά ενός Ρόλου
 
Ημέρα Διεξαγωγής: Σάββατο 16 Μαΐου 2020
Ώρα: 11:00-18:00
Τόπος: Follow Your Tree, Χίου 11 Κ. Χαλάνδρι (Έναντι Ιατρόπολις)
 
Είναι μάλλον απίθανο να μην βάζουμε τα παιδιά σε ρόλους. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και πριν τη σύλληψη στη φαντασία του γονιού ή και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης π.χ. η μαμά αισθάνεται το έμβρυο συχνά μέσα στη μήτρα και το χαρακτηρίζει «ζωηρό». Αυτό συνεχίζεται και από τους άλλους ενήλικες στη ζωή ενός παιδιού (κοντινούς συγγενείς, δασκάλους) ή ακόμα και από άλλα παιδιά (συμμαθητές, αδέρφια)… Μέσα από τέτοιου τύπου καθρέφτισμα όπως οι χαρακτηρισμοί, η κριτική, οι συγκρίσεις, το παιδί παγιδεύεται σε έναν ορισμένο τρόπο αντίληψης του εαυτού του και σε αντίστοιχα μοτίβα συμπεριφοράς: το καλό παιδί, ο βοηθός, το όμορφο παιδί, το ντροπαλό, ο καπετάν φασαρίας, η πριγκίπισσα, ο φοβιτσιάρης, ο καλύτερος, η ατίθαση, ο άριστος, η σοβαρή, ο γκρινιάρης κλπ.
 
Συχνά οι ρόλοι μας περιορίζουν και μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε σύμφωνα με το δυναμικό μας.
 
Στο σεμινάριο θα εστιάσουμε στο πως μπορούμε να αποφύγουμε να βάζουμε τα παιδιά σε παγιωμένους ρόλους, πώς να αναγνωρίσουμε τους ήδη παγιωμένους ρόλους που μπορεί να κουβαλάει ένα παιδί και να καταφέρουμε τελικά να δούμε τα παιδιά όπως πραγματικά είναι.
 
Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα, θα ολοκληρωθεί σε μία συνάντηση και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς και δασκάλους.
 
Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τηλ: 210 6776853, 6944 359538
Email: info@followyourtree.gr
 
 
Συντονίστρια
 
Βένια Δεληκατερίνη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ψυχοδραματίστρια
Level 2 Aware Parenting Instructor