Αναζήτηση
 
Θεραπεία Ζεύγους

Θεραπεία Ζεύγους

Θεραπεία Ζεύγους

Συχνά όταν σχετιζόμαστε μπορεί να σχετιζόμαστε μέσα από την θέση ζωής «Είμαι εντάξει, δεν είσαι εντάξει». Μέσα από αυτή τη θέση μπαίνω σε ρόλους άλλοτε αμυντικούς και άλλοτε επιθετικούς προσπαθώντας να αποδείξω ότι εγώ έχω δίκιο ενώ ο άλλος έχει άδικο. Αλλες φορές πάλι μπορεί να σχετιζόμαστε μέσα από τη θέση του «Δεν είμαι εντάξει, είσαι εντάξει». Σε αυτή την περίπτωση ο άλλος έχει πάντα δίκιο, ενώ πάντα χρεώνω στον εαυτό μου το λάθος κι έτσι μπαίνω σε ρόλους που ενέχουν ενοχή και πολλές φορές ντροπή.

Μέσα από την διαδικασία θεραπείας ζεύγους, προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και να μπορέσουμε να μεταφερθούμε σε μία καινούργια θέση ζωής, σε μία πιο υγιή θέση. Η θέση αυτή λέει «Είμαι εντάξει, είσαι εντάξει». Η θέση αυτή μας επιτρέπει να εκφράζουμε τις ανάγκες και τα θέλω μας, αλλά ταυτόχρονα να ακούμε τις ανάγκες και τα θέλω του ανθρώπου που είναι δίπλα μας. Σε αυτή τη θέση αναγνωρίζουμε το δικό μας δίκιο και ταυτόχρονα μπορούμε να βλέπουμε και το δίκιο του άλλου, ή αλλιώς μπορούμε να βλέπουμε και τη θέση του άλλου.

Η θεραπεία ζεύγους είναι μια διαδικασία που απευθύνεται σε οποιοδήποτε ζευγάρι ανθρώπων βρίσκονται αντιμέτωποι με μακροχρόνιες δυσκολίες που δεν τους αφήνουν να απολαύσουν τη σχέση τους. Μέσα στην σχέση μπορεί να βιώνουμε αισθήματα μοναξιάς, ανικανοποίητου, παραμέλησης, θυμού, άγχους, δυσκολίας επικοινωνίας, φόβου εγκατάλειψης, κούρασης, ανάγκης για χαλάρωση.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών το ζευγάρι δουλεύει μαζί, με στόχο ο κάθε σύντροφος να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τον άλλο, να κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί μέσα στη σχέση, να αποκτήσει επίγνωση των ρόλων που παίρνει μέσα στην σχέση και να βρει πιο λειτουργικούς τρόπους στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Σε θεραπεία ζεύγους μπορεί να έρθουν δύο σύζυγοι, δύο σύντροφοι, ή ακόμα και δύο άνθρωποι που δουλεύουν μαζί εφόσον βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στο οργανόγραμμα της εταιρίας.

Το μισό μέρος της θεραπευτικής διαδρομής είναι η απόφαση να δεσμευτώ ως ζευγάρι στην διαδικασία της θεραπείας. Αυτό σημαίνει να είμαστε και οι δύο αποφασισμένοι να δουλέψουμε πάνω στα θέματα που μας απασχολούν και να εξασκηθούμε σε έναν τρόπο επικοινωνίας που θα μας επιτρέπει τόσο να εκφράζουμε αυτά που έχουμε μέσα μας όσο και να ακούμε αυτά που έχει να εκφράσει ο άλλος, σε έναν τρόπο που θα μας επιτρέπει να ακούσουμε και να ακουστούμε.

Οι συνεδρίες θεραπείας ζεύγους πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, συνήθως μία φορά την εβδομάδα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που συμφωνούμε μαζί. Η κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα και ένα τέταρτο.

Σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης μίας συνεδρίας είναι απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση, δηλαδή τουλάχιστον 24 ώρες πριν το ραντεβού.

Υπάρχει η δυνατότητα συνεδριών μέσω Skype για άτομα που μένουν εκτός Αττικής ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα μετακίνησης αν και η επικοινωνία είναι πιο δύσκολη (ιδιαίτερα στην περίπτωση της θεραπείας ζεύγους).

Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού
 
Βένια Δεληκατερίνη
6944 359538 και 210 6776853
info@followyourtree.gr

Φωτ: Β. Δεληκατερίνη