Αναζήτηση
 
Βιβλία Aware Parenting

Βιβλία της Aletha Solter, Ph.D

Η Aletha Solter είναι Ελβετίδα/Αμερικανίδα αναπτυξιακή ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια γονέων που ζει στη Νότια Καλιφόρνια. Σπούδασε με τον Δρ Jean Piaget στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στην ανθρώπινη βιολογία. Είναι κάτοχος Ph.D. στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Είναι η ιδρύτρια του Aware Parenting Institute, αναγνωρισμένη διεθνώς ως ειδικός σε θέματα προσκόλλησης, τραύματος και μη τιμωρητικής πειθαρχίας. Έχει γράψει έξι βιβλία για γονείς που περιγράφουν διαφορετικές πτυχές της προσέγγισης του Aware Parenting. Το Aware Parenting μας δείχνει πώς να αποτρέψουμε τους αγώνες εξουσίας και να δημιουργήσουμε μια δια βίου, στοργική σχέση με τα παιδιά μας. Οι γονείς που ακολουθούν αυτή την προσέγγιση θέτουν τα θεμέλια για ένα συναισθηματικά υγιές παιδί που μεγαλώνει και γίνεται συνεργάσιμο, συμπονετικό, ικανό, μη βίαιο και χωρίς χρήση ουσιών. Τα βιβλία της Aletha Solter περιλαμβάνουν πολυάριθμες αναφορές σε ερευνητικές μελέτες στους τομείς της παιδικής ανάπτυξης, της προσκόλλησης, του τραύματος, της νευροφυσιολογίας και της ψυχοθεραπείας. Ένα ή και περισσότερα από αυτά τα βιβλία έχουν μεταφραστεί στα Κινέζικα, Τσεχικά, Ολλανδικά, Εσθονικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Ιταλικά, Κορεάτικα, Λιθουανικά, Μαράθι, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Τουρκικά.

Τα βιβλία του Aware Parenting δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα στα Ελληνικά. Για όσους ενδιαφέρονται μπορείτε να τα παραγγείλετε μέσω internet και να τα διαβάσετε είτε στην αρχική τους έκδοση (στα αγγλικά) είτε σε κάποια από τις άλλες γλώσσες όπου έχουν ήδη μεταφραστεί.

Foreign language editions

Αν είστε εκδότης που ενδιαφέρεται να μεταφράσει κάποιο από τα βιβλία εποικοινωνήστε μαζί μας στο info@followyourtree.gr.

 

Original English-language editions

The Aware Baby (από την γέννηση έως τα δυόμιση)

Αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο συνέβαλε σε μια επανάσταση στη γονική μέριμνα σε όλο τον κόσμο. Βασισμένο στη θεωρία της προσκόλλησης (attachment theory), εξηγεί πώς να ανταποκριθούμε κατάλληλα στο κλάμα ενός μωρού αναγνωρίζοντας τις δύο κύριες λειτουργίες του κλάματος κατά τη βρεφική ηλικία. Περιγράφει επίσης πώς να θέσουμε όρια χωρίς τη χρήση τιμωριών ή ανταμοιβών και πώς να δημιουργήσουμε το βέλτιστο περιβάλλον μάθησης κατά τη διάρκεια των σημαντικών πρώτων τριών ετών.

Πιο συγκεκριμένα αυτό το βιβλίο μας διδάσκει πώς:

 

Cooperative and Connected (από τα 2 έως τα 8)

Αυτό το βιβλίο είναι η συνέχεια του The Aware Baby και συνεχίζει την ίδια μη τιμωρητική προσέγγιση για παιδιά μετά τη βρεφική ηλικία και έως τα οχτώ έτη. Περιλαμβάνει κεφάλαια για το κλάμα, τους φόβους, την παροχή κατάλληλων ερεθισμάτων και τη μάθηση, το παιχνίδι, τα όρια, την αντιμετώπιση της αδελφικής αντιζηλίας, τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και την αντιμετώπιση θεμάτων διατροφής.

Αυτό το βιβλίο θα μας διδάξει πώς:

(Σημείωση: το βιβλίο αυτό είναι μια αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση του προηγούμενου βιβλίου της Aletha Solter με τίτλο Helping Young Children Flourish.)

 

Tears and Tantrums (από τη γέννηση έως τα 8)

Είστε μπερδεμένοι από το κλάμα του μωρού σας ή από τα ξεσπάσματα του παιδιού σας; Νιώθετε αβοήθητοι, ανυπόμονοι ή θυμωμένοι; Δυσκολεύεστε με τις πολλές αντικρουόμενες συμβουλές;

Το βιβλίο Tears and Tantrums θα σας καθησυχάσει και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το παιδί σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Το Tears and Tantrums εξηγεί τη λειτουργία του κλάματος και περιγράφει τρόπους ανταπόκρισης που θα ενισχύσουν τη συναισθηματική υγεία των παιδιών. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τις πηγές άγχους που μπορεί να οδηγήσουν το παιδί σε κλάμα κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς και σε νυχτερινό κλάμα, σε εκρήξεις θυμού και σε κλάμα κατά τον αποχωρισμό. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Aware Parenting είναι η πλήρης αποδοχή των συναισθημάτων των παιδιών για να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το άγχος και να θεραπευτούν από το τραύμα.

Βασισμένο σε έρευνα στους τομείς της προσκόλλησης και του τραύματος, αυτό το βιβλίο περιγράφει έναν νέο τρόπο απόκρισης στο κλάμα των παιδιών από τη γέννηση έως την ηλικία των οκτώ. Αυτή η σεβαστή και επαναστατική προσέγγιση έχει πολλά οφέλη, όπως:

 

Raising Drug-Free Kids (από τη γέννηση έως τα 25)

Αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε γονείς εφήβων και καλύπτει πολύ περισσότερα από το να διδάσκει απλά τα παιδιά να λένε «όχι» στα ναρκωτικά. Αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες της χρήσης ουσιών και περιγράφει πώς να τις αποτρέψουμε με την προσέγγιση του Aware Parenting. Επίσης σε αντίθεση με άλλα βιβλία αντί για την αντιμετώπιση εστιάζει στην πρόληψη του προβλήματος με προληπτικά μέτρα που μπορούν να ακολουθηθούν σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού. Οι 100 απλές και κατανοητές συμβουλές είναι οργανωμένες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

Αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας:

 

Attachment Play (από τη γέννηση έως τα 12)

Αυτό το βιβλίο περιγράφει πώς να λύνουμε τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών από τη γέννηση ως την ηλικία των δώδεκα μέσα από το παιχνίδι, το γέλιο και τη σύνδεση. Ψάχνει κάτω από την επιφάνεια των συγκρούσεων αντιμετωπίζοντας τα υποκείμενα συναισθήματα που μπορούν να οδηγούν στην προκλητική συμπεριφορά των παιδιών. Περιγράφει επίσης παιχνιδιάρικες παρεμβάσεις για να βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να θεραπευτούν από το τραύμα και να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις όπως είναι η γέννηση ενός αδερφού, το διαζύγιο των γονέων ή το σχολικό άγχος. Τέλος περιγράφονται συγκεκριμένα είδη παιχνιδιού γονιού-παιδιού τα οποία αποτελούν σημαντικές πτυχές της προσέγγισης Aware Parenting.

Το Attachment Play μας δείχνει πώς:

 

Healing Your Traumatized Child (απότηγέννησηέωςτα 12)

Ημερομηνία έκδοσης: 1 Αυγούστου 2022
Το παιδί σας έχει τραυματιστεί από ένα ατύχημα, μια ιατρική διαδικασία, έναν χωρισμό από εσάς, μια φυσική καταστροφή ή κάποια άλλη τρομακτική εμπειρία;
Αναρωτιέστε πώς να το βοηθήσετε;
 
Με βάση την έρευνα στη νευροβιολογία του τραύματος, το Healing Your Traumatized Child εξηγεί τις βασικές αρχές της συναισθηματικής αποκατάστασης στα παιδιά από τη γέννηση έως την ηλικία των δώδεκα ετών. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα σας διδάξει:

Τα αρχικά κείμενα έχουν ληφθεί από τον ιστότοπο The Aware Parenting. Ενημερώθηκε τελευταία φορά στη 01 Σεπτεμβρίου 2022. Πνευματικά δικαιώματα © 1996 έως 2022 από το Aware Parenting Institute. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Κανένα μέρος αυτού του ιστότοπου δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί ή να μεταδοθεί σε οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο, ​​ηλεκτρονικό ή μηχανικό (συμπεριλαμβανομένης της αντιγραφής σε άλλους δικτυακούς τόπους και συμπεριλαμβανομένων μεταφράσεων και φωτογραφιών), χωρίς γραπτή άδεια από την Aletha Solter. Η μετάφραση και μεταποίηση των κειμένων στα ελληνικά έγινε από την Βένια Δεληκατερίνη (20/06/2022) με άδεια από την Aletha Solter.