Αναζήτηση
 
Πιστοποίηση Aware Parenting στην Ελλάδα

Πιστοποίηση Level 1 Aware Parenting Instructors στην Ελλάδα
 
Βένια Δεληκατερίνη Σύμβουλος Ψυχικής ΥγείαςΨυχοδραματίστρια, Aware Parenting Regional Coordinator και Trainer στην Ελλάδα
 
Πρωτογνώρισα το Aware Parenting το 2010 μέσα από το βιβλίο The Aware Baby που ήταν και το πρώτο από τα βιβλία του Aware Parenting που διάβασα. Έκτοτε έχω δουλέψει με την φιλοσοφία αυτή αρχικά ως γονιός και έπειτα ως επαγγελματίας. Το Aware Parenting είναι μία φιλοσοφία γονεϊκότητας που εκπαιδεύει τον γονιό να συνοδεύει το παιδί του στο μεγάλωμά του χωρίς να το τιμωρεί ή να το ανταμείβει. Με άλλα λόγια τον μαθαίνει πώς να στέκεται δίπλα στο παιδί του χωρίς να το χειρίζεται αλλά ακούγοντας την ανάγκη που έχει κάθε φορά πίσω από την μη επιθυμητή συμπεριφορά ή πίσω από το δύσκολο συναίσθημα που εκφράζει. Ακόμα τον μαθαίνει να αναγνωρίζει τις ανάγκες του παιδιού χωρίς να παραβλέπει τις δικές του ανάγκες ως γονιός. Με αυτό τον τρόπο το ίδιο το παιδί μαθαίνει βιωματικά να μιλάει για τις ανάγκες του αντί να προσπαθεί να χειριστεί το περιβάλλον του για να πετύχει αυτό που θέλει και να αναγνωρίζει ότι αυτός που βρίσκεται απέναντί του κάθε φορά έχει εξίσου σημαντικές ανάγκες. Επιπλέον, το Aware Parenting βοηθάει στην επούλωση του τραύματος και στην ενίσχυση της σύνδεσης και του δεσμού γονιού – παιδιού.
 
Πέρα από της υποστήριξη γονέων μέσα από το Aware Parenting από την 1η Ιουλίου του 2022 υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης ως Level 1 Aware Parenting Instructor στην Ελλάδα στο Follow Your Tree για όποιους ενδιαφέρονται.
 
Για την πιστοποίηση στο Aware Parenting δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο ίδιος γονιός, χρειάζεται όμως να είναι σύμφωνος με την φιλοσοφία του καθώς το Aware Parenting είναι φιλοσοφία ζωής.
 
Για να μάθετε λίγο παραπάνω για την φιλοσοφία του Aware Parenting μπορείτε να μπείτε εδώ. Επιπρόσθετα αυτές είναι οι 10 βασικές αρχές του Aware Parenting, και οι τρεις πτυχές του Aware Parenting.
 
 
Βήματα Πιστοποίησης Aware Parenting Instructors 
 
Αν σας ενδιαφέρει η εκπαίδευση στο Aware Parenting διαβάστε παρακάτω τα κριτήρια πιστοποίησης ως Level 1 Aware Parenting Instructor.
 
Βήμα Πρώτο - Ολοκλήρωση των Κριτηρίων Πιστοποίησης
 
1. Βασικά κριτήρια πιστοποίησης:
Βρείτε τη λίστα με τα βασικά κριτήρια πιστοποίησης στο site της Dr Aletha’s Solter εδώ. Ως προς το εργαστήρι που οδηγεί στην πιστοποίηση μπορείτε είτε να παρακολουθήσετε ένα εξάωρο εργαστήρι στο Follow Your Tree με την Βένια Δεληκατερίνη είτε ένα εξάωρο εργαστήρι με την Aletha Solter.
 
2. Επιπρόσθετα κριτήρια πιστοποίησης: ​
Παρακολούθηση οχτάμηνου προγράμματος Mentoring. Οι συναντήσεις είναι δίωρες μηνιαίες και πραγματοποιούνται είτε σε ατομικές συναντήσεις, είτε σε μικρά γκρουπ των 2-3 ατόμων. Μέρος του mentoring θα είναι 10 λεπτά listening partnership σε κάθε συνάντηση. Listening partnership είναι όταν δύο άτομα ανταλλάσουν χρόνο ενεργητικής ακρόασης μεταξύ τους.
​​​
Βήμα Δεύτερο - Διαδικασία της Αίτησης για Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση των βασικών και επιπρόσθετων κριτηρίων πιστοποίησης μπορείτε να προχωρήσετε στην διαδικασία της αίτησης που αποτελείται από:
 
1.      Τη συμπλήρωση της αίτησης πιστοποίησης
2.      Τη συμπλήρωση της γραπτής έκθεσης πιστοποίησης
3.      Τη συστατική επιστολή (υπογεγραμμένη χειρόγραφα)
 
Εφόσον ολοκληρώσετε τη διαδικασία της αίτησης θα χρειαστεί να στείλετε ταχυδρομικά τα συμπληρωμένα παραπάνω έγγραφα στη διεύθυνση Follow Your Tree Χίου 11, Χαλάνδρι, 15231 υπόψιν της Βένιας Δεληκατερίνη. 
 
Βήμα Τρίτο - Τέλη Αίτησης
 
Κατά την συμπλήρωση της αίτησης θα γίνει και η κατάθεση των τελών αίτησης (application fee) των 200 Ευρώ. Η πληρωμή γίνεται είτε μέσω Paypal είτε μέσω διατραπεζικής συναλλαγής σε λογαριασμό που θα σας δοθεί. Το ποσό πιστώνεται ολόκληρο στον λογαριασμό και τυχών τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξολοκλήρου τον καταθέτη. Η αίτηση δεν θα εξεταστεί προτού ολοκληρωθεί η πληρωμή.
 
 
Βήμα Τέταρτο - Συνέντευξη
Αφού λάβω το υλικό της αίτησής σας, την πληρωμή και τη συστατική επιστολή σας και βεβαιωθώ ότι έχετε ολοκληρώσει όλα τα κριτήρια που αφορούν στην πιστοποίηση, θα επικοινωνήσω μαζί σας για να κανονίσουμε μια συνέντευξη. Πριν από τη συνέντευξη σας θα σας σταλούν κάποια σύντομα άρθρα και φύλλα πληροφοριών για να διαβάσετε.
 
Αυτά είναι τα τέσσερα βήματα που οδηγούν στην πιστοποίηση Level 1 Aware Parenting Instructors στην Ελλάδα. Αφού αποκτήσετε την πιστοποίηση το όνομά σας θα προστεθεί στο site του Follow Your Tree λίστα στη λίστα των Aware Parenting Instructors της Ελλάδας. Με την πιστοποίηση θα λάβετε το πιστοποιητικό και κάποιο ψηφιακό διδακτικό υλικό όπως διαγράμματα και σχεδιαγράμματα εργαστηρίων. Θα λαμβάνετε επίσης ένα τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο με αναφορές από άλλους εκπαιδευτές Aware Parenting από όλο τον κόσμο και συζητήσεις σχετικά με διάφορες πτυχές της προσέγγισης Aware Parenting. Η πιστοποίηση ισχύει για δύο χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης μετά από αυτό το διάστημα.
 
Ως Aware Parenting Instructor θα εργαστείτε ανεξάρτητα. Δεν θα συσχετιστείτε με το Aware Parenting Institute ή με το Follow Your Tree ούτε ως υπάλληλος ούτε ως υπεργολάβος. Δεν υπάρχουν προσδοκίες σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας του Aware Parenting. Θα είστε ελεύθεροι να προσφέρετε τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά μαθήματα, εργαστήρια ή ομάδες υποστήριξης. Η μόνη προϋπόθεση είναι οι πληροφορίες που δίνετε στους γονείς να βασίζονται αποκλειστικά στο περιεχόμενο των βιβλίων της Aletha Solter.
 
Θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε και να διαδώσουμε μαζί την φιλοσοφία του Aware Parenting στην Ελλάδα.
 
Βένια Δεληκατερίνη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ψυχοδραματίστρια
Aware Parenting Regional Coordinator & Trainer
www.followyourtree.gr
info@followyourtree.gr